Het begin

De afgelopen 20 jaar heb ik onderwijsorganisaties geholpen bij hun vragen: ik heb het grootste deel gewerkt voor een landelijk opererende organisatie. In het begin werkte ik regionaal en de laatste 4 jaar echt landelijk en kwam ik overal: van Marum tot Goes, van Heerlen tot Alkmaar. Dat betekende veel, heel veel reizen. Was het leuk? Ja! Want ik kwam echt overal. Ik kon overal mijn verhaal kwijt, mijn kennis delen, mijn overtuiging. Was het efficiënt? Nee: Ik had toen 2 tot maximaal 3 afspraken per dag.

De organisatie waar ik daarna voor werkte, opereerde echt regionaal: de noordelijke provincies. Ik heb daar een naam op kunnen bouwen, maar kreeg geen kans om mijn ideeën breder te brengen. Organisaties buiten mijn regio kenden mij niet, en als ze een offerte opvroegen haakten ze af vanwege de hoge kosten: want de reiskosten moesten ook doorberekend worden.

Begrijpelijk: ik wilde graag mijn verhaal delen maar kon niets

16 maart 2020 veranderde alles. Ik ontdekte de online omgeving.

En gaandeweg zette het mij aan het denken. Hoe mooi zou het zijn als iedereen met een vraag online ondersteuning zou kunnen krijgen: individueel, als team of zelfs tijdens een evenement, zoals een ouderavond of congres?

Het concept van De Kennisdelers was geboren! Experts die hun kennis willen delen bij elkaar brengen. Experts die hulpvragers maximaal willen helpen, vanuit hun passie, hun verhaal. Niet vanuit een offerte waar de helft reistijd is.

Of het nu gaat om een 1 op 1 sessie, een teambijeenkomst, ouderavond of zelfs een minicongres: alles is mogelijk!

Vanaf het nieuwe jaar zullen we podcasts introduceren. Dus blijf ons volgen!