Geef nooit op!

Een moeder filmde haar zoon terwijl hij probeerde een plank te breken. Als ‘zoektocht’ naar zijn gele riem.

Na verschillende pogingen raakt hij overstuur en vecht tegen zijn tranen. De frustratie, het gevoel van onmacht. Hij valt en staat weer op.

En dan gebeurt het mooiste: niet alleen zijn sensei motiveert hem, ook de rest van de groep begint hem aan te moedigen, toe te juichen en zelfs zijn naam te scanderen.

De sensei zet hem nog eens goed in positie en dan breekt de plank! De sensei springt juichend op en de jongen wordt bedolven door een uitzinnige groep!

“Hij hoefde het bord niet te breken om door te gaan, maar hij wilde het wel”, schreef zijn moeder. “Juist door de aanmoedigingen, instructie en liefde kwam hij er!”

Dit voorbeeld laat zien dat we vaak alleen maar een beetje liefde, aanmoediging en steun van degenen om ons heen nodig hebben om onze doelen te bereiken.

Zoals de moeder schreef: ‘Mijn zoon heeft vandaag een van de belangrijkste lessen in zijn leven geleerd: GEEF NOOIT OP!”

Kinderen en volwassen : iedereen heeft er baat bij. En dat herken je zelf vast ook wel: hoe fijn is als je aangemoedigd wordt, door mensen die er in geloven, die je steunen, betrokken zijn en zich om je bekommeren – voor dat virtuele zetje! En dan samen het succes vieren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *