Hij is binnen: De ODD ball

Yes! Toen ik gisteravond laat thuis kwam lag er een pakketje klaar. De kids hadden zich kunnen bedwingen maar kwamen toch beneden om te kijken wat het was. Ein-de-lijk: mijn kickstart project van 2 jaar geleden!

In 2018 zag ik een interessant project op Kickstarter: “Odd Ball – The drum machine crammed in a ball” – Het sprak mij gelijk aan en ik heb dit project gelijk ‘gebacked’.

Het idee dat je creatief aan de slag gaat met muziek sprak mij enorm aan: je bent echt actief bezig om iets te creëren: door het kiezen van geluiden en het bewegen, waar je ook bent. Ik ben er van overtuigd dat je door bewegen veel meer creatief kan denken. Het is een andere beleving dan achter een boek zitten of achter een pc. Niet voor niets dat ontwikkelingspsychologen en neurowetenschappers het bewegen toejuichen.

Het leuke van de ODD ball is dat je er verschillende geluiden aan kan koppelen en de bal herkent snelheid / valhoogte zodat hij daar z’n geluid op aanpast. Dus of je tikt, stuitert of in je handen heen en weer gooit: alles geeft geluid! Je maakt eenvoudig loops zodat je binnen no time een lekker nummer gecomponeerd hebt. En dat met een siliconen bal! 

Mijn jongste dochter ontdekte hem vanmiddag op tafel en is daar een half uur mee aan het experimenteren geweest. Het is echt een ontdekkingstocht – dat moest ik even vastleggen. 

Hoe leuk is dit om zelf te ontdekken! Met een koptelefoon op rondlopen en stuiteren. Zelf je liedjes componeren. Of met meerderen in een groep (denk aan een muziekles) waar je geluiden combineert en muziek componeert. Of jonge kinderen die ontdekken dat ze heel eenvoudig geluid kunnen maken door te stuiteren of te tikken. Door creativiteit ontwikkel je gelijk alle 3 de intelligenties!

Ik ben enthousiast, en ga de komende tijd eens aan de slag, als ik de bal nog terugkrijg.

Wil je een echte prof aan het werk zien: 
https://lnkd.in/dpTs8bS

De kickstarter pagina: 
https://lnkd.in/dGz6Pej

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *