Genieten van kinderlogica

Vanochtend was ik met mijn jongste dochter bij de fietsenwinkel in het dorp. Maandag begint school weer en ik, de koning van het bandenplakken 😇, ben verslagen door een weerbarstig gaatje.. 🤔 Dus fietsenmaker: succes!

Wij staan daar te wachten met z’n tweetjes, zegt mijn dochter ineens: “pap, het is toch gek dat die ventilator daar aan het plafond hangt?” Ik keek haar vragend aan en vroeg haar hoe het dan zou moeten volgens haar. “Aan de muur natuurlijk, want dan komt de wind op je af en dan voel je het. Nu aan het plafond voel je helemaal niets.” 🤗 Heerlijk, die kinderlogica.

Dat zijn zulke mooie momenten. Kinderen verwonderen zich over van alles en hebben zo’n mooie eigen kijk op alles, hun eigen logica. Ga maar eens met kinderen filosoferen, kijk maar eens terug naar mijn blog over de vragen van kinderen. Ik ben zelf bijvoorbeeld op Facebook ‘gegaan’ om de uitspraken van mijn zoon te plaatsen, ik zag het als ‘archief’ voor later… Helaas kan ik er niets meer van terugvinden omdat ik er veel meer op plaatste.. Het zijn gouden momenten die je echt moet opschrijven of vastleggen op de foto of video.

Zo kwam madam vorige week naar mij toe met een groene schildwants op haar vinger. “Kijk pap, ik heb een wandelend blaadje gevonden!” Tja, geef haar eens ongelijk : ik vond het geniaal bedacht.

Maar goed, de logica van kinderen. Zo was ik laatst mijn net gekochte schroefjesbak binnen een kwartier kwijt. En even later komt de jongste ermee aanzetten: met al haar steentjes die ze verzameld had, keurig gesorteerd op vorm en kleur. 🤗 Ze had het bakje zien liggen en was er gelijk mee naar boven gehuppeld, want:”Ik zag het en dacht gelijk aan mijn steentjes, dit was wel handig”. Ik heb een andere gekocht.. 🙂

Kinderen laten je soms met hun opmerkingen nadenken. Dingen die we altijd uit gewoonte doen, wat normaal lijkt wat misschien helemaal niet zo is, zoals dit:

De waarheid als een koe. En het is toch zo? Je zegt niet snel:”Fijn dat je het vraagt, want het gaat echt slecht”. Al overkwam me dat begin dit jaar wel 🤔

Als je me een beetje kent, weet je dat ik er op hamer dat wij, als volwassenen, ons ook moeten blijven verwonderen. Lastig? Ik denk dat je jezelf er bewust van moet worden. Dingen zien en niet voor ‘waarheid’ aannemen, maar er even bij stilstaan. Zo was ik gisteren in Groningen, en zag ik dit bord:

Dat bezorgde mij een enorme glimlach. En dat is leuk! Je hoeft alleen maar stil te staan bij dingen die je ziet en dat zijn dan echt leuke momenten voor jezelf. Of deze die ik gisteren ook tegenkwam:

Wie bedenkt dit? En wat betekent het? Ergens heeft de maker gedacht dat hij iets heel logisch gemaakt had. Ongetwijfeld, maar ik snap het niet 😂

Mooi he 🤗

Terug naar de logica van kinderen.

Tja, als de fotograaf de camera draait, dan moet je toch meedraaien?

En dingen letterlijk nemen. Net als onderstaande:

Wat tips om te genieten – en wedden dat je gaat glimlachen? 🤗

https://www.voormijnkleintje.nl/kinderen-2/kinderlogica/

https://www.oudersvannu.nl/nieuws/15x-geestige-voorbeelden-van-kinderlogica-op-school/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.