Osmo

Afgelopen donderdag en vrijdag mocht ik, samen met mijn gidsgenoot Marc,  31 onderwijsprofessionals rondleiden in de wereld die de BETT show heet. Een fantastische ervaring waar ik later op terugkom. Tussendoor had ik zelf ook nog tijd om de nodige sprekers te zien/horen, gadgets te proberen en trends te zien.

Er zijn verschillende producten waar ik razend enthousiast over ben.  Niet alleen vanwege het ‘gadgetgehalte’ – maar met name door de onderwijskundige toepassingen. De komende tijd zal ik er een paar de revue laten passeren.

De eerste die ik wil vermelden is Osmo. Een heel eenvoudige addon die de iPad verandert in een fysiek leermiddel. En dat is toch wat ik regelmatig terugkrijg van de onderbouwmensen: leuk die iPad, maar het is zo vlak en PLAT.

Osmo is niet nieuw maar waarschijnlijk niet echt bekend bij scholen. En het werkt geweldig! Kinderen kunnen aan de slag met tangram, woordenschat (Engels) en probleemoplossend leren met Newton, waar kinderen doelen moeten raken met voorwerpen die ze aangereikt krijgen. Het concept werkt volledig zelfcorrigerend en geeft direct feedback en ik kan me voorstellen dat kinderen hier tijden mee aan de slag kunnen, vooral als je het in een hoek plaatst.

Via de officiele site van Osmo voor $80,- te bestellen, inclusief vrachtkosten! Dan heb je de standaard, spiegel en 3 games. Ook de schoolleveranciers bieden het pakket aan maar dan moet je eerst inloggen voordat je de prijs krijgt te zien.

En vergeet de kinderen thuis niet 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *