Tip: het Alfabetboek

Ik ben gek op boekwinkels. En toch lees ik te weinig. Ik ben meer van de podcasts.

Vandaag liep ik de Bruna binnen. Op zoek naar een mooi boek voor de vakantie. Ik heb me voorgenomen om weer eens te gaan lezen. En dan moet ik altijd even bij de dichtbundels (de taalmeesters of taalpuristen) kijken en de kinderboeken afdeling.

Vandaag zag ik echt iets heel moois. Ik was echt zo onder de indruk. Het Alfabetboek.

Allereerst het boek zelf. Je verwacht een boek met letters, maar het is een boek met prachtige illustraties. Een echt ontdekboek. Elke pagina geeft zoveel ontdekplezier! Er is geen letter te vinden, maar je ontdekt heel snel welke letter centraal staat in de illustraties!

De B is in dit kijkboek dus niet alleen van Boek, maar ook van een bar met daarop een blik bonen, basilicum en bieslook, die de baviaan na het spelen op de banjo met brood, boter en bestek van zijn bord kan opeten. Of van een bizon en een buffel die samen aan het bungy jumpen zijn vanaf de brug. 

Het is dan ook echt niet alleen een boek voor kleuters of kinderen die net leren lezen. Dit boek is voor jong en oud. Je kan de letterdief zoeken en natuurlijk zoveel mogelijk woorden proberen te vinden. Hoe leuk is dit om ook samen te doen met jonge kinderen!

Het is een grote inspiratiebron, een ontdekkingsreis.

De app is een leuke aanvulling. Kom je er niet uit in het boek? Dan open je de app en deze helpt je verder wat je allemaal ziet!

Ook de website helpt een handje. Klik op een letter en je kan de illustraties ontdekken!

https://www.alfabetboek.nl/index.php

En hier kan je de app downloaden (die te downloaden is via de QR-code op het boek):

https://www.alfabetboek.nl/app/

Ik heb ook een podcast gevonden met de makers:

http://www.degrotevriendelijkepodcast.nl/e/aflevering-28-charlotte-dematons-mmv-the-tjong-khing-en-wieteke-van-zeil/

Oh, en het boek wat ik gekozen heb voor mezelf? De ogen van de duisternis door Dean Koontz. Vroeger verslond ik zijn boeken, net als die van Stephen King. Ik ben benieuwd. Echt een boek zonder plaatjes 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *