Twiddla

Er zijn van die online tools die ontzettend handig kunnen zijn. In mijn leven als trainer ben ik altijd op zoek geweest naar digitale tools die werkvormen aantrekkelijker maken voor deelnemers en uiteraard de trainer šŸ™‚

Uiteraard, de gele plakbriefjes en plakflaps horen tot mijn standaard uitrusting en liggen altijd klaar in de auto. Maar sexy? Niet echt.

Het wordt vaak extra leuk als je een werkvorm digitaal kan laten uitvoeren. Er zijn zoveel mogelijkheden. En dat maakt het leuk: je kan variƫren, verrassen, vernieuwen.

En als je mij kent, dan weet je dat ik van praktisch, eenvoudig en snel houd. Het moet een goede ruil zijn, voor mij als trainer en vooral voor deelnemers.

Een tool die ik weer eens tegenkwam, omdat ik er 2 pagina’s aan gewijd had in het Boek Twee Punt Nul is Twiddla.

Twiddla kwam op in de tijd van de digiborden. Elk merk Digibord had z’n eigen software. Dat maakte het qua uitwisseling en manier van werken ingewikkeld voor gebruikers. Tegenwoordig zou ik iedereen aanraden om Prowise Presenter te gebruiken. Het is gratis en werkt magnifiek.

Twiddla is een whitebord met basis functionaliteiten. Je kan de link kopiƫren en verspreiden via bijv. Whatsapp of er een QR-code van maken die de deelnemers kunnen scannen. QR-codes zijn trouwens een must bij trainingen. Daar zal ik binnenkort wel wat tips voor geven.

In Twiddla kan je van alles doen, samen met de deelnemers. Je kan tekenen, schrijven, kleuren, foto’s toevoegen, formules, standaard afbeeldingen. Zie het als een schetsblok. Ideaal voor kleine opdrachten in groepjes, of centraal mensen iets laten noteren of verzamelen wat te zien is op het grote scherm van de trainer.

Het enige nadeel is dat de app tegenwoordig maar 20 minuten te gebruiken is, zodra de tool gebruikt wordt. Maar voor korte opdrachten is dat helemaal geen belemmering. Even input halen, even een energizer, daarvoor is het zeer geschikt!

Oh, en nog een tip: Het Boek Twee Punt Nul is als gratis app te downloaden. En daarin staan heel veel tools met praktische tips, echt een aanrader!

Klik om naar de downloadpagina te gaan.

En wil je eens zoeken naar meer praktische tools? Check de slide share hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *