Uitdagend stapelen

Op Facebook komen regelmatig advertenties langs die mijn aandacht trekken. Nu ben ik snel afgeleid, dus zo moeilijk is dat niet šŸ˜‰ Maar mijn interesse ligt voornamelijk bij nieuwe spelmaterialen voor kinderen. Daar ben ik altijd in geĆÆnteresseerd geweest en heb het lange tijd zelfs voor mijn werk mogen doen: Nieuwe innovatieve spelmaterialen voor kinderen opzoeken, kijken of het geschikt is en het eventueel opnemen in de catalogus. Nu lag mijn interesse met name in de materialen die op elektriciteit werken: dus fysiek digitaal. Bijvoorbeeld de Swinxs.

Bij digitale producten vind ik het belangrijk dat het niet echt alleen digitaal is, zoals een app, maar juist de combinatie is van fysiek met digitaal. Dus waarbij de kinderen ook de fysieke beleving hebben (motorisch, zintuigelijk).

Mijn oog viel op 2 advertenties. Allereerst Toaster Pets Cartoons. Het leek mij een mooie aanvulling om verhalen te maken, naast stopmotions. Maar toen ik het beter bekeek vond ik het wel erg mager: kinderen kunnen met 2 poppetjes een film maken, maar zijn beperkt qua ruimte, karakters (de poppetjes) en de achtergronden. Het is een gesloten systeem. Ik geloof best dat kinderen daar leuk mee kunnen spelen en hun fantasie er op los kunnen laten, maar ik denk dat ze ook snel verveeld raken.

Wat wel mooi is: je ziet geen handen, dus je kan echt een bewegende cartoon film maken. Maar eerlijk: ik vind de charme van een eigen gemaakte stopmotion met een greenscreen of eigen gemaakte achtergrond en eigen materialen veel meer hebben.

De tweede advertentie is verre van digitaal maar volgens mij 100x leuker: RALEK Perfect Balance Building Boulders. Het zijn stapelbare stenen, allemaal anders gevormd. Dat is een uitdaging om te stapelen! Ok, het is niet nieuw, maar laten we zeggen dat ik het herontdekt heb.

Kinderen vinden het vaak prachtig om te bouwen. Met blokken, legostenen, Kapla of iets anders wat stapelbaar is. Ruimtelijk werken. Ik had laatst met mijn jongste dochter nog een toren gebouwd van 2,5 meter van Kapla šŸ™‚ Het maakte zelfs mij blij – dat het gelukt was en het enthousiasme van die kleine Purk.

En dan is dit toch zeker een uitdaging! En geef toe: uitdagender dan Toaster Pets Cartoons. Leuk voor thuis, kinderopvang of school!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *