Over De kennisdelers

Als organisatie ben je regelmatig op zoek naar een ‘expert’ voor een training, een bijeenkomst of ter inspiratie. Meestal kijk je dan rond in je regio en vind je iemand. Vanuit je netwerk of door mond-op-mond-reclame.

Daar is niets mis mee. Regionale verbondenheid geeft vaak juist dat extra ‘gouden randje’ tijdens een bijeenkomst. De expert heeft meer kennis van de achtergronden waarin jouw organisatie zich bevindt.

Een expert die van verder wegkomt is vaak minder flexibel in te zetten. Vaak is de reistijd een issue, waarbij jij de organisatie afstemt op de spreker.

Een ander punt: een expert van veraf is vaak duur. Dit komt omdat of de reistijd, het verblijf of de kilometers worden doorberekend. Dus je betaalt voor de tijd dat de genodigde in de auto de trein zit.

Voor sommige experts is de reistijd ideaal: lekker onderweg en verzekerd zijn van je inkomsten – die zijn toch doorberekend. Normaliter rekent men daarbij per uur uitvoering ook een uur voorbereiding. Dat is vaak niet realistisch omdat je maatwerk wil leveren – wat altijd meer tijd kost.

En eigenlijk is het belangrijkste: de expert die je zoekt, moet passen bij jouw organisatie, jouw team, jouw mensen. Want als hij/zij jullie taal niet spreekt is het zonde van traject wat je zo verwachtingsvol ingaat.

De kennisdelers

De kennisdelers zijn experts die de voordelen zien van online sessies en hun kennis graag landelijk willen delen. Door het wegvallen van de reistijd levert dat een win-win-situatie op! Of het nu gaat om een 1-op-1 sessie, een teamsessie, ouderavond of zelfs congres.

De Kennisdelers willen hun kennis zoveel mogelijk delen. Omdat de reistijd wegvalt zijn er diverse voordelen:

  • De Kennisdeler kan meer tijd besteden aan de voorbereiding – dus meere toespitsen op de gevraagde situatie;
  • De Kennisdeler is meer flexibel omdat er geen reistijd is;
  • De Kennisdeler heeft nu een landelijk bereik: organisaties kiezen iemand die past bij hun vraagstuk op basis van de omschrijving van de Kennisdeler.
  • Door de diverse landelijke contacten heeft de Kennisdeler een bredere helikopterview en kan eenvoudig ervaringen delen.

Een bijkomend voordeel: door een landelijk bereik ontdek je ook kennisdelers die je normaliter niet zou zien.

Vanaf januari zetten we vol in op inspirerende podcasts. Dus wil jij graag meedoen en ook je verhaal vertellen? Neem dan contact op!